AMSPT Bucuresti in perioada  23-30 septembrie 2017 a avut activitati desfasurate zilnic, cel putin o activitate, astfel:, in prima zi deschiderea a fost organizata in parc, unde au fost prezenti peste 50 persoane: copii, tineri si adulti.

Activitatile au fost numeroase precum: scenete de teatru, jocuri si activitati sportvefotbal, demonstratii de karate, atelier de tir cu arcul, demonstratii de dansuri moderne,  momente de spectacol cu muzica live etc.

In urmatoarele zile s-au desfasurat peste 10 activitati, unde au fost implicati peste 1000 de persoane.

Toate activitatile s-au desfasurat la nivel de Bucuresti cat si in  zonele limitrofe. Ultima zi de activitate s-a finalizat cu un „ Atelier  de fapte bune„.

Ce a insemnat acest atelier? Pe parcursul Saptamanii Europene a Sportului au fost stranse materiale, hainute, alimente si in ultima zi, Asociatia Municipala Sportul Pentru Toti Bucuresti, impreuna cu instructorii din cadrul Clubului Sportiv Educational Olimpic Triumf, au mers la Scoala Nr 3 din Balaceanca, unde au oferit  persoanelor  defavorizate, pe langa tot ceea ce s-a strans pentru acestia si „ starea de bine„, prin activitatile sportive desfasurate.

Rezultatele obtinute in aceasta saptamana au fost peste asteptari, astfel ca atat cadrele didactice implicate, copii cat si parintii, comunitatea in general ,au solicitat desfasurarea cat mai des, macar o data pe luna a astfel de activitati.

 

SĂPTĂMÂNA EUROPEANĂ A SPORTULUI – ediţia a III-a,

23-30 septembrie 2017

 

  • Iniţiativă a Uniunii Europene, cu finanţare prin Programul Erasmus+ şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

 

  • Coordonator naţional – Federaţia Română Sportul pentru Toţi

 

  • Coordonator municipal – Asociaţia Municipala Sportul pentru Toţi Bucuresti

Asociaţia Municipala Sportul pentru Toţi Bucuresti a organizat în perioada 23-30 septembrie 2017, Săptămâna Europeană a Sportului, în parteneriat cu: Serviciul de Ambulanta Nicomed, Clubul Sportiv Educational Olimpic Triumf, Scoala nr 3 Balaceanca, Parohia „ Adormirea Maicii Domnului„, Liceul Nicolae Iorga , Gradinita Dumbrava Minunilor, Gradinita lui Matei, Scoala Gimnaziala nr.156, Scoala Gimnaziala nr 198, Gradinita si Scoala King George, Gradinita si Afterschool Micul Lord, Asociatia Connections- Creativ Park.

Scopul Săptamânii Europene a Sportului este de a promova un stil de viaţă activ şi sănătos, la nivelul tuturor categoriilor de vârstă, prin practicarea exerciţiului fizic şi sportului.

Manifestările păstrează tematica ediţiei anterioare, şi anume: activităţi fizice efectuate în aer liber, mediul educaţional, activităţi fizice la locul de muncă, activităţi ale cluburilor, asociaţiilor sportive şi centrelor de fitness.

 

Ambasadorii României pentru Săptămâna Europenă a Sportului 2017 sunt:

MARIUS-ALEXANDRU DUNCA – Ministrul Tineretului și Sportului și

MIHAI COVALIU – Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român