Daca esti salariat, poti sa directionezi 2% din impozitul tau pe venit catre proiectele noastre.

Astfel contribui si tu la distribuirea banilor publici acolo unde este nevoie de ei, fara a exista nici o modificare in bugetul tau.

Acest impozit nu reprezinta o sponsorizare sau o donatie, ci acea parte a bugetului de stat pe care o poti directiona catre o cauza la alegerea ta: o organizatie, fundatie sau entitate non-profit.  Singurul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa investesti putin din timpul tau pentru a completa formularul 230.

Daca esti pensionar, poti sa directionezi 2% doar in cazul in care pensia ta este impozabila si este mai mare de 1.050 lei.

 

Cum procedezi?

 

Depunere online

Termen limită:
15 martie 2019

Dacă ai posibilitatea, cel mai comod este să depui  formularul online, prin Spaţiul  Privat  Virtual.

Dacă încă nu ai cont, îl poţi crea, oricum e util.

După autentificare, găseşti  cererea 230 (pentru salariaţi) şi declaraţia 200 (pentru venituri din alte surse) în meniul din stânga. Pentru direcţionarea a 2% din impozit către noi, datele sunt:

Denumire entitate nonprofit: Asociatia Municipala Sportul Pentru Toti Bucuresti
Cod de identificare fiscală: 17709350
Cont bancar (IBAN): RO41INGB0000999907423389 (RON)

Suma direcţionată prin sistemul 2% nu trebuie completată, va fi calculată de organul fiscal.

 

Depunere clasică, pentru salariaţi

Termen limită:
15 martie 2019

Pentru cei care au obţinut doar venituri din salarii sau asimilate salariilor (indemnizaţii de administratori, directori, asociaţi unici etc.):

  1. Descarci Formularul pentru Cererea 230.
  2. Completezi pe calculator datele de identificare ale contribuabilului: nume, iniţiala tatălui, prenume, CNP, adresa de domiciliu (conform cu cartea de identitate), e-mail, telefon. Suma direcţionată prin sistemul 2% nu trebuie completată, va fi calculată de organul fiscal.
  3. Tipăreşti formularul, îl semnezi şi îl depui la registratura administraţiei financiare de care aparţii. Poţi şi să trimiţi formularul prin poştă ca scrisoare recomandată cu confirmare de primire, pe adresa Administraţiei Fiscale.

 

Depunere clasică, pentru cei care au realizat venituri din alte surse

Termen limită:
15 martie 2019

Cei care au realizat venituri din alte surse (PFA, profesii liberale, chirii, câştiguri din investiţii, drepturi de autor, activităţi agricole etc.), trebuie să depună la administraţia financiară o declaraţie privind veniturile pe care le-au realizat în anul anterior. Pe respectivul formular, într-o rubrică separată, se pot direcţiona cei 2% din impozitul datorat:

  1. Descarci Formularul pentru Declaraţia 200.
  2. Completezi formularul pe calculator, după caz. Anexezi documentele care justifică veniturile realizate. Suma direcţionată prin sistemul 2% nu trebuie completată, va fi calculată de organul fiscal.
  3. Tipăreşti formularul, îl semnezi şi îl depui la registratura administraţiei financiare de care aparţii. Poţi şi să trimiţi formularul prin poştă ca scrisoare recomandată cu confirmare de primire, pe adresa Administraţiei Fiscale.

 sau varianta cea mai simpla : tiparesti formularul 230 (click aici pt download) , il completezi si ne contactezi: 0722839688